Sportieve workshops

Sportieve workshops

Afrikaanse dans


Afrikaanse dans vindt zijn oorsprong in Guinea, Senegal en Kongo (West- en Centraal Afrika). De ritmes zijn opzwepend. Afrikaanse dans is een verzamelnaam voor de dansen die afkomstig zijn uit Zwart-Afrika.
Afrikaans dans is een heel energieke dans op Afrikaanse muziek. De nadruk ligt op dansplezier, de wisselwerking tussen ritme en dans en het voluit en actief bewegen van je hele lichaam.

Braziliaanse Jiu-Jitsu

Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) is een vechtsport die zich richt op grappling met de nadruk op grondgevechten. Het doel is een dominante positie te krijgen en ervoor te zorgen dat een aanvaller zo snel mogelijk "afklopt". Het is gebaseerd op een aangepaste variant van het traditionele Japanse Jiu Jitsu, genaamd "Jiu-do". Het idee is dat zacht wint van hard. Met andere woorden, een klein zwakker persoon kan met de juiste technieken en bewegingen zichzelf verdedigen tegen een sterker en grotere aanvaller. Je kunt het beoefenen als zelfverdediging, tijdens speciale Grappling toernooien en Mixed Martial Arts toernooien. Sparren en continu herhalen van oefeningen spelen een belangrijke rol in trainingen. Het gaat vooral om de prestatie die geleverd wordt, met name tijdens wedstrijden en toernooien.

Breakdance

Hiphop is een culturele beweging, vooral bekend als muziekstijl. Ze is ontstaan in de jaren zeventig van de twintigste eeuw in New York, en dan voornamelijk in de arme wijk The Bronx, die destijds bewoond werd door vooral Afro-Amerikanen en Latino's.
Breakdance is een dansstijl. Het vormt samen met rap, graffiti en dj-en de vier elementaire onderdelen van hiphop.

Capoeïra

Capoeira is een spel, vaak omschreven als een Braziliaanse vecht-dans . Zij heeft haar wortels in soortgelijke spelen, meegenomen door de Afrikaanse bevolking, in de tijd van de slavernij in Brazilië. Capoeira is geen pure sport; het gaat niet slechts om bewegen maar ook om muziek. Het is een combinatie van muziek maken, naar muziek luisteren en bewegen en reageren op die muziek.

Hiphop

HipHop is een levensstijl/subcultuur dat in Brazilie is ontstaan en via Jamaica in de jaren 70 is overgewaaid naar New York en voornamelijk in de Bronx. Het is een emancipatiebeweging van de bewoners uit de getto’s; een manier om de samenleving een spiegel voor te houden. HipHop bestaat uit: MC’ing/ Beatboxing; DJ’ing/ beatcreating, Breakdance en Graffiti.
Dit Breakdancing is zich verder gaan ontwikkeling in zoals wij dat tegenwoordig HipHop dansen noemen.
HipHop is dansen zoals je tegenwoordig in videoclips ziet op zenders als MTV, TMF en de Box. De muziek die het meest wordt gebruikt tijdens de les is hiphop muziek: r &b, rap.
HipHop kent geen basispassen zoals in een aerobic of step les. HipHop is de lichamelijke interpretatie van desbetreffende instructeur op de muziek. Hierdoor ontstaan “eigen” bewegingen.
Echter net zoals bij aerobics en steps worden deze bewegingen wel goed opgebouwd en gecombineerd zodat ook hier aan het einde van de les een eindchoreografie/ dans ontstaat.

Kempo

Shin Gi Tai Kempo is een evolutie van het Shin Gi Kempo. Deze evolutie is een volledige herstructurering die te danken is aan Shihan. Zijn voornaamste doel was een logische stijl te ontwikkelen die door iedereen toepasbaar zou zijn ongeacht de karakteristieken van de uitvoerder( Ouderdom,morfologie, geslacht,…). In dit systeem werkt men op de verschillende krachtlijnen ( hoogte, breedte, diepte) van de tegenstander.Men zoekt namelijk om hem zowel fysisch als mentaal uit evenwicht te brengen, waardoor hij volledig gedestabiliseerd is en geen tegenaanval meer kan plaatsen. Door een opeenvolging van vuistslagen, trap - en slagtechnieken en klemmen kan men de tegenstander uit balans brengen of diens evenwicht doen verliezen.Dit systeem kenmerkt zich vooral door de snelheid waardoor de technieken uitgevoerd worden alsook door de snelle opeenvolging van de verschillende uitgevoerde bewegingen.De drie elementen die men in de stijl terug vindt zijn : Shin, Gi en Tai wat staat voor mentaal, techniek en lichaam.

Kickboks

Kickboks kent zijn oorsprong in Japan en de Verenigde Staten, waar het begin jaren zeventig populair werd. Het is een gevechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt. Deze intensieve sport is goed voor de lenigheid, conditie, het reactievermogen en het zelfvertrouwen.

Trickz

Trickz is een nieuwe stijl overgewaaid uit de Verenigde Staten. Het is een combinatie van gevechtsport, gymnastiek en capoeïra waarbij niet enkel kracht maar ook techniek zeer belangrijk is. Bij Trickz wordt uithoudingsvermogen en kracht gecombineerd met esthetiek en sierlijkheid.