Omgaan met diversiteit in de klas/op school
Diversiteit is een onmiskenbare realiteit geworden. Wij willen ervoor zorgen dat diversiteit gezien wordt als een kracht en dat momenten van conflict een leerkans worden. In deze interactieve workshop bieden we schoolteams de tools aan om diversiteit op school en in de klas te kaderen, beter te begrijpen, en aan te wenden als positieve kracht.

Inhoud
Wat is (super)diversiteit? Heeft iedereen een meervoudige identiteit? Waarom spreken we van zowel meerderheids- als minderheidsstress? Hoe speelt de schoolcultuur in op het welbevinden en de studieresultaten van jongeren met verschillende socio-culturele achtergronden? Hoe reageer je op discriminerende uitspraken? En hoe kan je ervoor zorgen dat momenten waarop culturen dreigen te botsen, leermomenten worden voor alle betrokkenen?
Het zijn stuk voor stuk complexe vraagstukken waar we samen, op een interactieve manier een antwoord op proberen te zoeken.
Vorming met PowerPoint afgewisseld met interactieve werkvormen en oefeningen waarbij de belangrijkste concepten van een superdiverse samenleving verduidelijkt worden.
Formule 1:
Op basis van een intakegesprek stellen we de inhoud van de basisworkshop samen afhankelijk van de noden en verwachtingen van de school.
Formule 2:
De basis workshop + een uitbreiding die focust op enkele aspecten van omgaan met diversiteit in de klas en op school die de school extra wil belichten. Inhoud overeen te komen in intakegesprek.
Grote zaal, stoelen, computer met beamer en geluidsinstallatie, schrijfgerief
Verwante vormingen
Volg een traject en krijg het Gouden label