Omgaan met racistische en discriminerende uitspraken

Deze vorming/intervisie voor leerkrachten omvat uit het leven gegrepen casussen en uitwisseling van ervaringen, aangevuld met tips van educatieve medewerkers die dagelijks rond deze thema’s werken.

hoe omgaan met

Inhoud

Volgens sommigen bestaan racisme en discriminatie niet. Mensen die met beide voeten in de realiteit staan, zoals leerkrachten, vertellen ons een ander verhaal. Als je geconfronteerd wordt met racistische of discriminerende uitspraken in de klas, is het niet altijd makkelijk om hierop te reageren – zelfs voor ervaren rotten in het vak.
 

Deze vorming zet sterk in op het omgaan met weerstand. Verwacht je dus aan een echte doe-workshop! 

Doelgroep : in de eerste plaats voor alle leerkrachten (in spe) die racisme en discriminatie erkennen als een probleem en hiermee concreet aan de slag willen gaan.

Omdat we altijd op maat werken van de doelgroep is deze workshop ook geschikt voor studenten maatschappelijk werk, orthopedagogie,… of andere doelgroepen. We werken samen met jullie een vorming uit die vertrekt vanuit jullie verwachtingen.
 

Download onze tips

 


Update COVID 19:
We kunnen, rekening houdend met de voorzorgsmaatregelen, deze vorming op de school komen begeleiden. Als de omstandigheden het niet toelaten en we niet naar je school kunnen komen, kunnen we deze vorming ook online aanbieden.  

Doelgroep
Leerkrachten
Aantal deelnemers
Min. 12, max. 25 deelnemers
Duur
2 uur
Methodiek
  • World Café: aan de slag in kleine groepen met casussen en praktische vragen
  • de conclusies/bevindingen van de verschillende casussen/praktische vragen worden besproken en verder onder de loep genomen met de volledige groep
  • aangevuld met tips van educatief medewerkers om concreet mee aan de slag te gaan
Benodigdheden

Tafels en stoelen, flipovervellen, computer met beamer.

Prijs
€ 270
Voorkeursdatums Volgorde
Voorkeursdatums (waarde 1)
Geef een aantal datums op in volgorde van voorkeur.
Korting

Verwante vormingen

Je vindt projectmatig werken belangrijk? Je wil er samen met een team voor gaan maar jullie missen wat structuur of richting? De SCAN BE zet jullie enthousiasme om in weldoordacht en efficiënt werken. Samen schrijven we een positief verhaal dat realistisch is én resultaten oplevert!

Volg een traject en krijg het Gouden label