Workshop in de klas

Media & beeldvorming

In deze dynamische workshop leren jongeren bewust en kritisch omgaan met de media. Wat is fake news? Hoe ga je ermee om? Daarvoor bundelen Kif Kif en School Zonder Racisme hun expertise.

media

Wat mag je verwachten?

Samen met de jongeren onderzoeken we ervaringsgericht het concept superdiversiteit. Op welke manier zijn identiteit en diversiteit met elkaar verweven en wat vertelt dit over ons?

Wat als jongeren de eindredactie hebben? Jongeren gaan zelf aan de slag en koppelen krantenkoppen aan foto’s. Media en stereotype beeldvorming. Op welke manier kunnen de media mensen maken en kraken? En hoe brengen de media (minderheids)groepen – doorgaans – in beeld? Wat is fake news? Hoe ga je ermee om?  
Mainstream en alternatieve media.

Doelgroep
Derde graad secundair onderwijs
Hoger onderwijs
Aantal deelnemers
min. 8 max. 25 deelnemers
Duur
2 (les)uren
Methodiek

Interactieve workshop met film- en fotomateriaal, debat, PowerPointpresentatie en werken in kleine groepjes.

Benodigdheden

beamer en computer met geluidsinstallatie, gemakkelijk te verduisteren lokaal

Prijs
€ 125 + vervoersonkosten van de vormingswerker
Voorkeursdatums Volgorde
Voorkeursdatums (waarde 1)
Geef een aantal datums op in volgorde van voorkeur.
Korting

Verwante modules

Workshop in de klas

Globalisering lijkt een ver-van-mijn-bed-show. Bedrijven die wereldwijd handel drijven, mensen die migreren of zelfs op de vlucht slaan… wat heb ik daar nu mee te maken? Veel, zo blijkt.

Workshop in de klas

Met dit spel tonen we de complexiteit aan waarmee vluchtelingen geconfronteerd worden. Jongeren én volwassenen gaan er soms maar al te vaak vanuit dat het allemaal profiteurs zijn die op het OCMW zitten. De realiteit is een stuk genuanceerder.

Workshop in de klas

Vrouwen die voetballen zijn lesbiennes”, het is ‘weer eens’ een moslim die geweld heeft gepleegd... We zitten allen verstrikt in een web van vooroordelen en stereotypen, kunnen we er nog aan ontsnappen?

Volg een traject en krijg het Gouden label