Toolbox voor scholen

Schoolbrede ondersteuning of hoe breng je je volledige school in beweging? Dit betekent gericht inzetten op de vijf rode draden van je schoolcultuur. Grasduin in onze Toolbox en vind de instrumenten die jou op weg zetten!     Ontdek onze trajecten

Identiteit

Identiteit is een dynamisch gegeven en een gelaagd concept. Naast culturele en religieuze invloeden, spelen persoonlijke, fysieke en sociaal- economische factoren een belangrijke rol. Alle jongeren willen meetellen, erkend en gewaardeerd worden om wie ze zijn. Deze erkenning als individu en als onderdeel van een meervoudige context, draagt bij tot de groei van een positieve identiteitsbeleving.
In dit onderdeel willen we scholen inspireren om met het gegeven van deze meervoudige identiteit aan de slag te gaan. We gaan ook in op de rol die de vernieuwde eindtermen opnemen in dit verhaal.

Legende

 1. Tips.
  Welke aanbevelingen helpen ons op klasniveau, op beleidsniveau en in onze relatie met ouders om op een constructieve manier aan de slag te gaan.
 2. Tools.
  Onderstaande praktijkvoorbeelden bevatten handboeken, werkmethodes, oefeningen en voorbeeldprojecten die jou als leerkracht kunnen inspireren om hands-on mee aan de slag te gaan.
 3. Training.
  In deze rubriek wordt info gegeven over organisaties die scholen ondersteunen en nascholingen, vormingen en trainingstrajecten aanbieden.
 4. Contact.
  In deze rubriek vind je info en contactgegevens van onderzoekers en kenniscentra die leerkrachten en scholen ondersteunen.
 5. Literatuur.
  Hier vind je leestips en handboeken.
 6. Verhalen.
  Deze verhalen kunnen leerkrachten inspireren om zelf aan de slag te gaan en nieuwe ideeën te verkennen.

Volg een traject en krijg het Gouden label