Toolbox voor scholen

Schoolbrede ondersteuning of hoe breng je je volledige school in beweging? Dit betekent gericht inzetten op de vijf rode draden van je schoolcultuur. Grasduin in onze Toolbox en vind de instrumenten die jou op weg zetten!     Ontdek onze trajecten

Samenleven

Een school is een plaats waar leerlingen en leerkrachten niet enkel samen leren, maar misschien vooral leren ‘samen leven’. In dit onderdeel kijken we hoe we een interculturele dialoog kunnen opzetten en bevorderen. We leren niet enkel spreken ‘over’ maar spreken ‘met’ en doorprikken zo hardnekkige vooroordelen. Kortom: we ontwikkelen in samenspraak met de leerlingen een taal over hoe we wensen samen te leven op een inclusieve manier.

Legende

 1. Tips.
  Welke aanbevelingen helpen ons op klasniveau, op beleidsniveau en in onze relatie met ouders om op een constructieve manier aan de slag te gaan.
 2. Tools.
  Onderstaande praktijkvoorbeelden bevatten handboeken, werkmethodes, oefeningen en voorbeeldprojecten die jou als leerkracht kunnen inspireren om hands-on mee aan de slag te gaan.
 3. Training.
  In deze rubriek wordt info gegeven over organisaties die scholen ondersteunen en nascholingen, vormingen en trainingstrajecten aanbieden.
 4. Contact.
  In deze rubriek vind je info en contactgegevens van onderzoekers en kenniscentra die leerkrachten en scholen ondersteunen.
 5. Literatuur.
  Hier vind je leestips en handboeken.
 6. Verhalen.
  Deze verhalen kunnen leerkrachten inspireren om zelf aan de slag te gaan en nieuwe ideeën te verkennen.

Volg een traject en krijg het Gouden label