Project Burgerschap

Leren samenleven in diversiteit doen we best met z’n allen. School zonder Racisme zet scholen op weg om burgerschap te verankeren. Samen tekenen we een project uit dat in de lijn ligt van de (nieuwe) eindtermen voor Marlies, Omar en Louis.

Project Burgerschap

Welke ondersteuning bieden we aan voor één schooljaar?

  1. Workshop de Scan (workshop van 2 uren). Met deze workshop zetten we jouw enthousiasme om in weldoordacht aan de slag met burgerschapseducatie! Meer info
     
  2. De Matrix (workshop van 1 uur). Samen met de school tekenen we een (terugkerend) jaarprogramma uit met een duidelijke rode draad, die aansluit op de (nieuwe) eindtermen. Meer info
     
  3. Evaluatie (workshop van 1 uur). We blikken terug op het schooljaar en kijken over het muurtje naar volgend schooljaar.

 

 

  • Een kwaliteitsvolle coaching met duidelijke doelstellingen van de 3 workshops: de Scan, de Matrix en Evaluatie. Deze workshops bouwen op elkaar verder en geven de school houvast en richting.
  • Naast deze workshops, vinden we het leuk om jullie initiatieven op te volgen via mail en telefoon. Coaching betekent voor ons de vinger aan de pols houden en bereikbaar zijn wanneer dit nodig is.
  • 10% korting op alle workshops en dagprogramma’s van School zonder Racisme

 

Interesse? Wij komen graag langs op jullie school om de ondersteuning toe te lichten.

Duur
Minimum 3 contactmomenten met het schoolteam
Infofiche

Het is indrukwekkend te ervaren hoe deze evaluatietool erin slaagt op twee uur tijd een werkgroep wereldburgerschapseducatie inzicht te geven in de brede en smalle kanten van de wereldburgerschapscultuur op school. Op basis van een wetenschappelijk model, en daarbij professioneel aangestuurd door een sterke geïnspireerde begeleiding, komen de deelnemers als vanzelf tot hun WBE-uitdagingen op schoolniveau.

Bieze Van Wassenhoven
Verantwoordelijke pedagogie Kleur Bekennen

Verwante vormingen

Je vindt projectmatig werken belangrijk? Je wil er samen met een team voor gaan maar jullie missen wat structuur of richting? De SCAN BE zet jullie enthousiasme om in weldoordacht en efficiënt werken. Samen schrijven we een positief verhaal dat realistisch is én resultaten oplevert!
Burgerschapseducatie gieten in prikkelende en leerzame trajecten? Doe de matrix!

Volg een traject en krijg het Gouden label