Educatieve comedy en workshop rond vooroordelen

VOET: sociorelationele ontwikkeling, socioculturele ontwikkeling

Na 50 jaar migratie leven we toch nog vaak naast elkaar. We kunnen er dan ook niet om heen: de multiculturele samenleving is een feit. Interculturaliteit is dan ook een belangrijk onderdeel van de VOET. ‘Theater O’Kontreir’ en ‘School zonder Racisme’ slaan daarom de handen in elkaar en presenteren u een stevig coherent educatief pakket om te werken rond intercultureel leren, vooroordelen en stereotypen.

Leest u even mee.

HET SCHAAP VAN VLAANDEREN – COMEDY – THEATER O’KONTREIR

Comedians Frank van Erum en Youssef El Mousaoui gaan live en ongecensureerd de confrontatie aan. Vooroordelen, politieke correctheid, zwarte piet, halal slachten, asielbeleid, homoseksualiteit, vrijheid van meningsuiting, de rol van de vrouw en de hoofddoek,…

Gevoeligheden worden niet vermeden maar net op een confronterende manier op tafel gelegd. Humor houdt een spiegel voor, zet aan het denken en functioneert zo als breekijzer om vastgeroeste ideeën los te wrikken. Leidt dit alles tot een compromis à la belge? Of maakt een geniepige interculturele bom hen alsnog tot martelaren van de multiculturele samenleving?

Klik hier voor meer praktische info.
OOGKLEPPEN AF! – WORKSHOP – SCHOOL ZONDER RACISME

Je knappe buurvrouw blijkt een seriemoordenaar te zijn, het is "weer eens" een moslim die geweld heeft gepleegd... We zitten allen verstrikt in een web van vooroordelen en stereotypen, kunnen we er nog aan ontsnappen?

Met deze vorming willen we jongeren bewustmaken van (hun) vooroordelen, de (wetenschappelijke) link duiden tussen hardnekkige vooroordelen en discriminatie en hoe we samen kunnen meebouwen aan een wereld met meer vrijheid, verdraagzaamheid en openheid voor andere culturen en gewoonten. Een wereld waarin we mensen niet vastpinnen op basis van verkeerde veronderstellingen.
Ons motto: thinking out of the box!

WAAROM EEN COHERENT EDUCATIEF PAKKET?
School Zonder Racisme is fan van het Schaap van Vlaanderen omdat het perfect aansluit op de leefwereld van de leerlingen. Het theaterstuk schuwt de controverse niet, benoemt wat sommigen (of velen?) denken en maakt de tongen los. Maar... dan begint het pas! Dankzij de interactieve vorming, Oogkleppen af!, creëren we een forum waar leerlingen hun indrukken, kritische bedenkingen én niet-sociaal-wenselijke antwoordden mogen uiten. Samen gaan we ermee aan de slag en proberen we een heldere kijk te krijgen op de realiteit.
Zowel de theatervoorstelling als de workshop kunnen afzonderlijk geboekt worden.


Praktisch

Duur Schaap van Vlaanderen + Oogkleppen af!: ong. 3uren

Methodiek: theater + interactieve vorming met film- en fotomateriaal waarbij we zo nauw mogelijk aansluiten bij de leefwereld van de leerlingen én de confrontatie niet uit de weg gaan.

Doelgroep: 2de en 3de graad SO

Aantal deelnemers Schaap van Vlaanderen: 200 deelnemers per voorstelling

Aantal deelnemers Oogkleppen af!: min. 8 max. 25 deelnemers

Nodig Schaap van Vlaanderen: Technische fiche

Nodig Oogkleppen af!: beamer en computer

Prijs Schaap Van Vlaanderen: klik hier voor alle info

Prijs Oogkleppen af!: € 120 + vervoersonkosten van de vormingswerker

Promoties: klik hier en ontdek of er op dit moment promoties mogelijk zijn.

Wil je deze workshop boeken?: Stuur een mail naar info@schoolzonderracisme.be