Actie: Eye See You

Container content
eyeseeyou

Zondag 21 maart is het de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, een dag die we niet onopgemerkt kunnen laten voorbijgaan.

Net als vorig jaar zet School zonder Racisme ook nu weer een actie op poten waarbij we een duidelijk signaal geven naar de buitenwereld toe: voor racisme en discriminatie is hier geen plaats. Het is van ontzettend groot belang aandacht te geven aan dit thema door het bespreekbaar te maken, je omgeving te informeren en actie te ondernemen.
Wie we daarvoor nodig hebben? JULLIE!

Binnen onze superdiverse samenleving zijn racisme en discriminatie fenomenen waar veel jongeren dagdagelijks mee geconfronteerd worden. Op school, bij het lokale jeugdhuis, op de dansschool, … Willen of niet, we komen er allemaal direct of indirect mee in aanraking. Ruimte maken om hierover in dialoog te gaan, is dan ook uitermate belangrijk. Met onze Eye See You actie wensen we juist dát te doen: racisme en discriminatie bespreekbaar maken. Eye See You geeft jongeren een degelijk platform.
Maak actief deel uit van de beweging en verzet je samen met ons tegen racisme!

 

Hoe deelnemen en mee actie voeren? Wij hebben enkele activiteiten uitgewerkt.

 

handje

 

Stap 1

Net als vorig jaar wensen we onze handenactie verder te zetten.
Teken een oog op je hand, zet anderen aan om hetzelfde te doen, deel een foto op je sociale media en gebruik de hashtag #eyeseeyou2103.

Loredana Cremery

 

Stap 2

Verzet je letterlijk tegen racisme en dans naar een betere wereld met onze Tiktok-challenge. Beweeg met je klasgenoten, vrienden, leerlingen, familieleden, … op Freedom en deel het filmpje op al je platforms. Dans, TikTok en (hash)tag erop los en wie weet komt jouw dansje wel op onze socials terecht. Toon ons wat je kan! 

 

Stap 3

Wil je deelnemen aan de actie maar ben je niet thuis met sociale media? Of wil je juist nóg meer doen? Op onze website kan je in de week van 15 maart pedagogisch materiaal terugvinden waarmee je leerkracht zelf aan de slag kan. Ga naar het lespakket

Doe mee met de actie, verspreid onze oproep en geef duidelijk het signaal dat we het gesprek moeten aangaan. Nu is het moment om in actie te schieten en het thema de nodige aandacht te geven.

Container content

Volg een traject en krijg het Gouden label