Komt goed!

Dit dagprogramma is een samenwerking van School zonder Racisme en comedian Erhan Demirci. Het programma is een combinatie van een komische voorstelling en een interactief stadsspel om Brussel in al haar diversiteit te ontdekken.

Brussel hell hole?? Hell no!!

In de voorstelling KOMT GOED! neemt stand up comedian Erhan Demirci jullie mee op ontdekkingstocht naar het onbekende, soms ook het onbeminde. Kritisch, scherp maar altijd met positieve noot vertelt hij op hilarische wijze over zijn grote liefde: Brussel!

Na de middag is het aan de leerlingen zelf om Brussel in al haar diversiteit te ontdekken. Via interactieve opdrachten met tablets gaan ze in kleine groepen op stap in vier bijzondere Brusselse buurten: de Marollen, de Matongé-wijk, Molenbeek en Kuregem. Op het einde van de dag leggen de verschillende groepjes samen wat ze over Brussel en haar verscheidenheid te weten gekomen zijn.

Er wordt materiaal van 1 lesuur voorzien om de uitstap in te leiden in de klas. Als middagmaal bestaat de keuze tussen het meebrengen van een eigen lunch of een warme, lekkere, traditionele maaltijd voorzien door Couscous Baraka, de vrouwenwerking van de Vaartkapoen aan de kostprijs van 5euro per leerling. De opbrengst gaat naar een goed doel

Mogelijke data zijn: 1/04; 2/04; 23/04; 29/04; 9/05; 13/05; 14/05; 20/05; 21/05; 23/05; 24/05; 27/05; 28/05; 30/05

Ontdek de wereld, begin bij Brussel!


Praktisch

Duur: een hele dag
Methodiek: komische voorstelling van Erhan Demirci over Brussel en haar vooroordelen en een interactieve zoektocht met behulp van tablets in 4 Brusselse buurten
Doelgroep: 2de en 3de graad SO + hoger onderwijs (wij werken steeds op maat van de doelgroep)
Aantal deelnemers: Het programma wordt voorzien voor 4 klassen (±100 leerlingen). Indien jullie met minder dan 4 klassen komen, is een combinatie met een andere school mogelijk.
Prijs : € 240 per klas
Promoties: klik hier en ontdek of er op dit moment promoties mogelijk zijn.
Wil je deze workshop boeken?: Stuur een mail naar info@schoolzonderracisme.be .