Meet & Greet

VOET: sociorelationele ontwikkeling

“BSO-jongeren zijn dom en ASO-jongeren zijn dikke nekken”. Op elke school en in elke klas leven er vooroordelen over de verschillende onderwijsvormen. Organiseer daarom een Meet & Greet tussen klassen van diverse onderwijsvormen en werk zo impliciet aan die vooroordelen. De bedoeling is elkaar beter én anders leren kennen. Wij staan klaar met een pakket van laagdrempelige werkvormen zoals een speeddate en een digitaal spel in jouw gemeente of stad. Samen ontdekken we dat er zo veel meer is!

Belangrijk: voor een geslaagd project, kijken we samen naar de juiste randvoorwaarden. Hoe zit de groepsdynamiek in de afzonderlijke klassen? Zijn er reeds conflicten of willen jullie eerder preventief aan de slag gaan? A.d.h.v. deze en andere vragen exploreren we samen welke initiatieven het meest aangewezen zijn. Zo werken we op maat van de school.


Praktisch

Duur: 3 (les)uren
Doelgroep: eerste en tweede graad secundair onderwijs
Methodieken:
• Enkele laagdrempelige ijsbrekers om de groep op te warmen
• Een speeddate waarbij de leerlingen moeten samenwerken om elkaar beter te leren kennen
• Een digitaal spel in jouw gemeente of stad met gebruik van smartphone en WhatsApp in kleine gemengde groepjes waarbij de leerlingen zoveel mogelijk opdrachten moeten vervullen
• Een korte nabespreking

Accommodatie & benodigdheden:
Een Meet & Greet vindt plaats op jouw school. Voor een goed verloop zijn de volgende benodigdheden of randvoorwaarden noodzakelijk:

• Een grote ruimte zoals een turn- of eetzaal
Tip: hoe gezelliger de ruimte, hoe toffer de workshop overkomt.
Het huren van een leuke ruimte in de buurt kan dus een meerwaarde zijn
• Pc, beamer en een geluidsinstallatie
• Voor het digitale spel, worden de leerlingen in groepjes verdeeld van max. 5 pers. In elk groepje is er één smartphone nodig met WhatsApp en mobiel internet van één leerling.
• Een evenwichtige mix tussen de verschillende onderwijsvormen

Aantal deelnemers: max. 30 deelnemers

Prijs: € 180 + vervoersonkosten van de vormingswerker