Nieuws

Container content

Ontdek nieuwe manieren en tools voor het versterken van diversiteitscompetenties bij leerkrachten.

Hoe ga je om met thema’s als migratie, mensen op de vlucht en beeldvorming in het secundair onderwijs?

Na vier jaar onderzoek lanceert EdisTools hun nieuwste innovatie: Re:flex. Deze tool is speciaal ontworpen voor leerkrachten en student-leerkrachten, met als doel stapsgewijs inzichten bieden over etnische diversiteit.

Twee Brusselse en twee Vlaamse scholen verkennen samen elkaars thuishaven door middel van boeiende daguitstappen, stadsspelen en educatieve workshops.

Wil jij als bestuurder van School zonder Racisme
er mee voor zorgen dat alle jongeren gelijke kansen krijgen?
Stel je dan nu kandidaat!

We zoeken een gemotiveerde en geëngageerde voorzitter die de missie van de organisatie uitstraalt.

Caritas International Belgium en School zonder Racisme maken graag gebruik van leuke ijsbrekers aan de start van een workshop. Ook aan de start van het schooljaar zijn ijsbrekers de ideale manier voor leerlingen om elkaar spelenderwijs te ontmoeten. Hier vind je wat inspiratie!

Heb jij het gevoel dat er nood is aan ontmoeting tussen leerlingen uit Vlaanderen en leerlingen uit Brussel? Wil jij jouw leerlingen laten stilstaan bij hun aanwezige vooroordelen en hun blik verruimen? Ben je op zoek naar een speelse en educatieve manier om met de thema’s identiteit en beeldvorming aan de slag te gaan?

In het kader van Other Talk werkte School zonder Racisme vzw in het schooljaar 2021-2022 13 schooltrajecten uit rond migratie, vluchtelingen, en mediawijsheid. Download nu de impactmeting om te weten te komen welke impact onze trajecten hebben op de deelnemende leerlingen en leerkrachten.

Om van het oudercontact een succes te maken, bereid je het best goed voor. Zeker als je te maken krijgt met ouders die het Nederlands nog niet helemaal machtig zijn. Ouderbetrokkenheid is namelijk belangrijk voor de schoolloopbaan van de leerling.

Veel leerlingen willen deelnemen aan de Ramadan, maar soms zijn leerkrachten bezorgd: Heeft dat vasten geen impact op de schoolprestaties?

Een digitale leeromgeving voor huidige leerkrachten en een toolbox voor leraren in opleiding

Een inclusieve start van het schooljaar start met een inclusief vakantiegesprek in de klas, en inclusieve communicatie naar de ouders.
Wij stelden een reeks tips op zodat ook jij er voor kan zorgen dat je alle leerlingen mee hebt vanaf dag 1.

Kunnen zijn wie je bent, dat is het vertrekpunt van School I.D.
Op 17 november nodigen we jullie uit in CAPITAL vzw voor een dag vol inspiratie, uitwisseling en workshops waar we stilstaan bij het belang van interculturaliteit en diversiteit op school.

Daag samen met ons leerlingen op een interactieve manier uit, laat hen reflecteren, en een eigen mening vormen. Want onze jongeren zijn de toekomst.

Volg een traject en krijg het Gouden label