Nieuws

Container content

Werk je graag met jongeren en leerkrachten in het secundair? Is spreken over maatschappelijke thema’s in klassen een uitdaging die je ziet zitten? Dan is de functie van pedagogisch ondersteuner zeker iets voor jou!

Droom jij ook van een school waar elke leerling zich thuis voelt?
Steun ons door een wenskaartenpakket aan te kopen en draag zo je steentje bij!

Een digitale leeromgeving voor huidige leerkrachten en een toolbox voor leraren in opleiding

Een inclusieve start van het schooljaar start met een inclusief vakantiegesprek in de klas, en inclusieve communicatie naar de ouders.
Wij stelden een reeks tips op zodat ook jij er voor kan zorgen dat je alle leerlingen mee hebt vanaf dag 1.

Kunnen zijn wie je bent, dat is het vertrekpunt van School I.D.
Op 17 november nodigen we jullie uit in CAPITAL vzw voor een dag vol inspiratie, uitwisseling en workshops waar we stilstaan bij het belang van interculturaliteit en diversiteit op school.

Daag samen met ons leerlingen op een interactieve manier uit, laat hen reflecteren, en een eigen mening vormen. Want onze jongeren zijn de toekomst.

Om van het oudercontact een succes te maken, bereid je het best goed voor. Zeker als je te maken krijgt met ouders die het Nederlands nog niet helemaal machtig zijn. Ouderbetrokkenheid is namelijk belangrijk voor de schoolloopbaan van de leerling.

Veel leerlingen willen deelnemen aan de Ramadan, maar soms zijn leerkrachten bezorgd: Heeft dat vasten geen impact op de schoolprestaties?

Wij waren er bij!
Waarom wij opkomen voor gelijke rechten en tegen racisme en discriminaties

Hoe beter de week van 21 maart afsluiten dan met een Webinar van Eddy Maes, de voorzitter van School zonder Racisme?

Kunnen zijn wie je bent is belangrijk en al zeker op school. Hoe kijkt jouw school naar de identiteit van haar leerlingen? Wat is je school I.D.? Willen jullie gaan voor interculturaliteit en diversiteit op je school?

Met steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie mag School zonder Racisme in het schooljaar 2021-2022 gratis trajecten burgerschap aanbieden voor Nederlandstalige scholen in Brussel. 

School zonder Racisme vzw is bovenal een vrijwilligersbeweging.

School zonder Racisme vzw selecteerde 15 geëngageerde scholen om mee te werken aan een éénjarig traject rond beeldvorming en migratie.

Een getuigenis van een Afghaanse vluchteling. Dit boek neemt je mee op hun haast onmogelijke tocht, die twee jaar duurde.

Volg een traject en krijg het Gouden label