Nieuws

Container content

Om van het oudercontact een succes te maken, bereid je het best goed voor. Zeker als je te maken krijgt met ouders die het Nederlands nog niet helemaal machtig zijn. Ouderbetrokkenheid is namelijk belangrijk voor de schoolloopbaan van de leerling.

Daag samen met ons leerlingen op een interactieve manier uit, laat hen reflecteren, en een eigen mening vormen. Want onze jongeren zijn de toekomst.

Veel leerlingen willen deelnemen aan de Ramadan, maar soms zijn leerkrachten bezorgd: Heeft dat vasten geen impact op de schoolprestaties?

Wij waren er bij!
Waarom wij opkomen voor gelijke rechten en tegen racisme en discriminaties

Hoe beter de week van 21 maart afsluiten dan met een Webinar van Eddy Maes, de voorzitter van School zonder Racisme?

Kunnen zijn wie je bent is belangrijk en al zeker op school. Hoe kijkt jouw school naar de identiteit van haar leerlingen? Wat is je school I.D.? Willen jullie gaan voor interculturaliteit en diversiteit op je school?

Met steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie mag School zonder Racisme in het schooljaar 2021-2022 gratis trajecten burgerschap aanbieden voor Nederlandstalige scholen in Brussel. 

School zonder Racisme vzw is bovenal een vrijwilligersbeweging.

School zonder Racisme vzw selecteerde 15 geëngageerde scholen om mee te werken aan een éénjarig traject rond beeldvorming en migratie.

Een getuigenis van een Afghaanse vluchteling. Dit boek neemt je mee op hun haast onmogelijke tocht, die twee jaar duurde.

Door de coronacrisis wordt het onderwijs geconfronteerd met een enorme uitdaging: hoe dichten we de enorme prestatiekloof tussen leerlingen met en zonder migratieachtergrond, en tussen leerlingen uit lagere en hogere sociale klassen?

Veel leerkrachten worstelen deze dagen met hoe ze met racisme moeten omgaan op school. Getuigenissen van leerlingen die racisme ondervonden, raken hen diep. Hoe kunnen ze hun leerlingen alle kansen geven die ze verdienen?

“I can’t breathe”, dit waren de laatste woorden van George Floyd. Zijn dood is het resultaat van het racisme dat diepgeworteld is in de maatschappij en die met de tijd genormaliseerd werd. Het resultaat van het structureel racisme dat elke dag mensen benadeelt.

Nu scholen hun deuren sluiten en afstandsonderwijs de norm wordt, dreigt de prestatiekloof te vergroten. Een interculturele schoolcultuur blijkt belangrijker dan ooit!
Ondersteun onze schoolteams om hieraan te blijven werken!

Wil je meer weten over onze aanpak en kennis maken met onze expertise?
Kom dan naar ons uitwisselingsmoment (Datum te bevestigen)

Volg een traject en krijg het Gouden label