Nieuws

Container content

Heb jij het gevoel dat er nood is aan ontmoeting tussen leerlingen uit Vlaanderen en leerlingen uit Brussel? Wil jij jouw leerlingen laten stilstaan bij hun aanwezige vooroordelen en hun blik verruimen? Ben je op zoek naar een speelse en educatieve manier om met de thema’s identiteit en beeldvorming aan de slag te gaan?

In het kader van Other Talk werkte School zonder Racisme vzw in het schooljaar 2021-2022 13 schooltrajecten uit rond migratie, vluchtelingen, en mediawijsheid. Download nu de impactmeting om te weten te komen welke impact onze trajecten hebben op de deelnemende leerlingen en leerkrachten.

Wij zoeken een allround administratief medewerker met een vleugje creativiteit en kennis van grafische vormgeving!
Ben jij de tovenaar die wij zoeken? Solliciteer dan nu, samen met een gemotiveerd team tillen wij onze organisatie naar een hoger niveau!

Ben jij een gepassioneerde en gedreven persoon die gelooft in een inclusieve en diverse samenleving? Dan hebben wij de perfecte baan voor jou! School zonder Racisme vzw is op zoek naar een Pedagogisch Ondersteuner om ons team te versterken.

SzR werft aan!
Wij zoeken: iemand met een hart voor inclusief onderwijs, een enthousiaste en gedreven beleidsmedewerker die onze missie en visie mee waar maakt door middel van strategische planning en financieel beheer.

Om van het oudercontact een succes te maken, bereid je het best goed voor. Zeker als je te maken krijgt met ouders die het Nederlands nog niet helemaal machtig zijn. Ouderbetrokkenheid is namelijk belangrijk voor de schoolloopbaan van de leerling.

Veel leerlingen willen deelnemen aan de Ramadan, maar soms zijn leerkrachten bezorgd: Heeft dat vasten geen impact op de schoolprestaties?

Een digitale leeromgeving voor huidige leerkrachten en een toolbox voor leraren in opleiding

Een inclusieve start van het schooljaar start met een inclusief vakantiegesprek in de klas, en inclusieve communicatie naar de ouders.
Wij stelden een reeks tips op zodat ook jij er voor kan zorgen dat je alle leerlingen mee hebt vanaf dag 1.

Kunnen zijn wie je bent, dat is het vertrekpunt van School I.D.
Op 17 november nodigen we jullie uit in CAPITAL vzw voor een dag vol inspiratie, uitwisseling en workshops waar we stilstaan bij het belang van interculturaliteit en diversiteit op school.

Daag samen met ons leerlingen op een interactieve manier uit, laat hen reflecteren, en een eigen mening vormen. Want onze jongeren zijn de toekomst.

Wij waren er bij!
Waarom wij opkomen voor gelijke rechten en tegen racisme en discriminaties

Hoe beter de week van 21 maart afsluiten dan met een Webinar van Eddy Maes, de voorzitter van School zonder Racisme?

Kunnen zijn wie je bent is belangrijk en al zeker op school. Hoe kijkt jouw school naar de identiteit van haar leerlingen? Wat is je school I.D.? Willen jullie gaan voor interculturaliteit en diversiteit op je school?

Met steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie mag School zonder Racisme in het schooljaar 2021-2022 gratis trajecten burgerschap aanbieden voor Nederlandstalige scholen in Brussel. 

Volg een traject en krijg het Gouden label