Er moet over racisme gesproken worden in het onderwijs.

“I can’t breathe”, dit waren de laatste woorden van George Floyd. Zijn dood is het resultaat van het racisme dat diepgeworteld is in de maatschappij en die met de tijd genormaliseerd werd. Het resultaat van het structureel racisme dat elke dag mensen benadeelt en vermoordt.

BLM

I can’t breathe”

“I can’t breathe”, dit waren de laatste woorden van George Floyd. Zijn dood is het resultaat van het racisme dat diepgeworteld is in de maatschappij en die met de tijd genormaliseerd werd. Het resultaat van het structureel racisme dat elke dag mensen benadeelt en vermoordt. Het is jammer dat deze tragische gebeurtenis opnieuw nodig was om de wereld wakker te schudden en de impact van racisme te doen beseffen. Het is jammer dat dit nodig was om eindelijk de gevoelens van minderheden te begrijpen die constant gediscrimineerd worden en maatschappelijke verandering willen.

Zo kan het niet meer verder!

De tijd is aangekomen om ons te laten horen wanneer we getuige zijn van racisme of daarmee geconfronteerd worden. We moeten actief werken aan de wereld die we willen zien in de toekomst. Een wereld waarin diversiteit werkelijk omarmt wordt, die inclusief is en die discriminatie veroordeelt. En wie zegt toekomst, zegt kinderen, want kinderen zijn de toekomst. Er moet over racisme gesproken worden in het onderwijs!

Daarom vinden we bij School zonder Racisme dat het onze plicht is om dit onderwerp bespreekbaar te maken in scholen zodat we definitief afscheid kunnen nemen van racisme in onze maatschappij. Anders zal er een volgende George Floyd zijn, of een volgende Adama Traoré of een volgende Adil.

Laten we als maatschappij het teken geven dat we racisme niet aanvaarden en dat we niet langer stil zullen blijven!

#JusticeForGeorgeFloyd #BlackLivesMatter #StayWoke

Volg een traject en krijg het Gouden label