Growfunding: Gelijke kansen voor alle leerlingen, ook na Corona!

Nu scholen hun deuren sluiten en afstandsonderwijs de norm wordt, dreigt de prestatiekloof te vergroten. Een interculturele schoolcultuur blijkt belangrijker dan ooit!
Ondersteun onze schoolteams om hieraan te blijven werken!

grow

Geef elke leerling de kans om zich maximaal te ontwikkelen

Ons onderwijs kent een hardnekkige prestatiekloof tussen leerlingen met en leerlingen zonder migratieachtergrond. Die kloof dreigt versterkt te worden door de corona-crisis.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een interculturele schoolcultuur ervoor zorgt dat leerlingen zich meer thuis voelen op school, wat op zijn beurt weer een positieve invloed heeft op de schoolprestaties van álle leerlingen, met of zonder migratieachtergrond. Zo wordt de kloof gedicht!

Voor directies en schoolteams is de vraag: hoe kunnen we werken aan een interculturele schoolcultuur? School zonder Racisme begeleidt hen daarin met het project ‘Interculturele Schoolcultuur’, maar niet alle scholen hebben daarvoor voldoende financiële middelen.

Met de corona-crisis verliest School zonder Racisme een haar inkomsten uit activiteiten.

Om scholen ook na de corona-crisis te kunnen blijven ondersteunen hebben we jouw steun nodig.
Je kan ons steunen via Growfunding.

Growfunding

Ondernemingen kunnen ons steunen op het rekeningnummer IBAN:  BE19  0011  4929  6012 met als mededeling 'GIFT'. Dan zorgen wij voor een donnatieattest voor 45% fiscaal voordeel van het bedrag.

Ons doel: € 13.000 euro ophalen. Dit bedrag is symbolisch, want het is het bedrag dat we verloren zijn uit de activiteiten die zouden plaatsvinden van 12 maart t.e.m 3 april. Traditioneel onze drukste periode, cruciaal voor onze werking.

Vouchers voor scholen

Los van het louter financieel steunen via deze growfunding, kan je ons ook nog op andere manieren helpen. 

Speciaal voor scholen hebben we een systeem van vouchers bedacht. Gezien vele scholen reeds een workshop of uitstap met ons gepland hadden, voorzien we de mogelijkheid om deze nu toch al te boeken voor volgend schooljaar. Ook volgend schooljaar zal er druk komen op het behalen van ‘burgerschapscompetenties’ en weinig ruimte zijn voor ‘sociorelationele ontwikkeling’
Dan is het handig om een beroep te doen op School zonder Racisme.

Ook als particulier kan je je steentje bijdragen. Je kan ons en een school in je buurt steunen door een voucher aan te kopen en cadeau te doen zodat de school van jouw keuze volgend schooljaar aan de slag kan. Daarbij kan je, indien gewenst, ook een extraatje doneren, dat wij dan toevoegen aan de growfunding. 

 

Begin september nemen we contact op met de school om de activiteiten in te plannen.

1 voucher kost € 125 en is goed voor 1 workshop in de klas. De aankoop van 2 vouchers kan je gebruiken voor een dagprogramma of voor 2 workshops. Het overzicht van onze activiteiten voor leerlingen vind je hier

Bestelformulier
Extra Steun

Volg een traject en krijg het Gouden label