Maak kennis met 'Brussel anders Bekeken – Ontmoeting'!

Twee Brusselse en twee Vlaamse scholen verkennen samen elkaars thuishaven door middel van boeiende daguitstappen, stadsspelen en educatieve workshops.

Foto BAB

Na de herfstvakantie is het zover: het nieuwe project 'Brussel anders Bekeken – Ontmoeting' van School zonder Racisme gaat van start! 

De perceptie die leerlingen uit Vlaanderen en Brussel van elkaar hebben, is vaak negatief. Dit initiatief biedt scholieren van Vlaamse en Brusselse scholen de gelegenheid om elkaar op een speelse en educatieve wijze te ontmoeten, en samen verbinding te creëren. Het project richt zich op drie kernthema's: interculturele ontmoetingen, identiteit en beeldvorming

 

Tijdens het schooljaar 2023-2024 voorziet dit project acht kosteloze dagprogramma's voor leerlingen in de tweede graad van het secundair onderwijs, afkomstig van twee Brusselse en twee Vlaamse scholen.


De dagprogramma's bestaan uit een daguitstap in zowel Vlaanderen als Brussel. Elk programma omvat zowel een stadsverkenning als een educatieve workshop, geleid door een pedagogisch ondersteuner van School Zonder Racisme.

 

Houd onze sociale media in november goed in de gaten voor de laatste updates over dit project! 


Logo   Dit project werd medemogelijk gemaakt met behulp van de Vlaamse overheid.

Volg een traject en krijg het Gouden label