Online shoppen én School zonder Racisme steunen? Dat kan!

De coronacrisis sloeg afgelopen week hard toe en dat heeft ook gevolgen voor School zonder Racisme. We moesten onze geplande activiteiten annuleren en dat zorgt ervoor dat er niets van centjes binnenkomt. Daarom willen wij jullie graag nog eens aan Trooper herinneren.

shopkot

Dag Iedereen,

Nu we met z’n allen in ons kot zitten en meer online kopen, is het een kleine moeite om, wanneer je online shopt, even via www.trooper.be/schoolzr te passeren. Wanneer je dat doet en aankopen doet bij een (of meer) van de meer dan 400 webshops, ontvangt School zonder Racisme een percentje van jouw aankoopbedrag. En dat zonder dat jij daar een cent meer voor hoeft te betalen bij jouw aankoop. Nu meer dan ooit zijn dat centjes die SzR goed kan gebruiken. 

Het voorjaar is traditioneel een heel belangrijke periode voor School zonder Racisme. Om de continuïteit van onze werking te garanderen zijn extra inkomsten hard nodig. Die halen we in deze traditioneel drukste periode van het jaar normaal gezien uit workshops en dagprogramma’s in Brussel met scholen. 
De inkomsten van dit jaar wilden we gebruiken om scholen te begeleiden in de transitie naar een interculturele schoolcultuur. Door de coronacrisis hebben we al onze plannen spijtig genoeg – maar begrijpelijk natuurlijk – moeten annuleren. Jammer, omdat het inspirerende en leuke activiteiten zijn waarop we heel wat leerlingen samenbrengen in een interculturele dialoog en op hetzelfde moment debatteren over stevige thema’s zoals racisme en vooroordelen, maar ook omdat het een dikke streep door onze rekening is. Eentje die we de rest van het jaar, en misschien wel langer, zullen voelen. 

Hoe steunen?

Meer dan ooit hebben we daarom steun nodig om ervoor te zorgen dat we na deze coronatijd onze werking opnieuw kunnen opnemen. Hoe kan jij ons helpen, vraag je je nu waarschijnlijk af? Wel, maandagmiddag werd aangekondigd dat heel wat bedrijven een bepaald percentage van het bedrag dat bij een online-aankoop via Trooper bij hen besteed wordt, aan de vereniging van de shopper naar keuze zullen doneren. (Meer info daarover vind je hier terug: https://blog.trooper.be/nl/ondernemers-ondersteunen-verenigingen). Daarom roepen wij iedereen die een online aankoop plant op om dat via www.trooper.be/schoolzr te doen. Zo krijgen wij een percentje van alle aankoopbedragen én kost het de persoon die een aankoop doet geen cent meer. Net omdat we nu met z’n allen meer online kopen, is dat geld dat wij dus heel erg goed kunnen gebruiken.  

Steun ook jij School zonder Racisme? 

 

Alvast bedankt. 

Het team van School zonder Racisme 

Arne, Charlotte, Eva, Gregory, Joël, Katrien, Kezi, Mitch, Simon 

 

P.S. Tip: als je het botje installeert herinnert hij je tijdens het winkelen aan de actie, zodat je met 1 klik ons kan steunen!

Volg een traject en krijg het Gouden label