Oproep Scholen Other Talk – School Projects

School zonder Racisme vzw zoekt 15 Vlaamse en Brusselse scholen om gratis mee in te stappen in een boeiend éénjarig traject rond beeldvorming en migratie.
Geïnteresseerd? Lees snel verder!

ot

OTHER TALK?

Other Talk is een driejarig programma van 11.11.11 en Vluchtelingenwerk Vlaanderen, met als doel nuance in het gepolariseerde migratiedebat in Vlaanderen te brengen. Other Talk wil mensen die zich tussen de tegenpolen van het debat bevinden weer bij de conversatie betrekken en verdere polarisering tegenhouden. Om dat doel te bereiken gaat Other Talk het gesprek aan in drie domeinen: het onderwijs, het middenveld en de media.

Meer info over het volledige project vind je op www.11.be/othertalk 

SCHOOL PROJECTS?

School zonder Racisme vzw zoekt 15 Vlaamse en Brusselse scholen om gratis mee in te stappen in een éénjarig traject rond beeldvorming en migratie.

Het traject is gericht op de eerste drie jaren van het secundair onderwijs, omdat er zo ook aansluiting kan worden gezocht bij de nieuwe eindtermen rond burgerschap.

We zoeken zowel A-stroom, B-stroom, BSO- , TSO-, ASO-, als KSO-scholen.

Aan dit traject wordt ook een impactmeting gekoppeld: We gaan na wat de effectieve impact van de trajecten is op de leerlingen en het schoolteam, en welke interventies het best werken in welke context. De resultaten hiervan zullen beschikbaar worden gemaakt in een rapport dat ook wordt gedeeld met de deelnemende scholen.

Het traject is intensief, dus wij verwachten van de kandidaat-scholen een zeker engagement.

Ontdek de verschillende stappen van het traject

 

INTERESSE?

Ben je geïnteresseerd om met jouw school deel te nemen aan dit project? Vul dan dit Google formulier in, en wij contacteren je zo snel mogelijk voor een intakegesprek!

Heb je nog vragen? Stuur dan naar arne@schoolzonderracisme.be

 

Volg een traject en krijg het Gouden label