Webinar: Intercultureel onderwijs in praktijk

School zonder racisme organiseert een webinar gegeven door niemand minder dan Orhan Ağırdağ. De lezing is gratis en zal doorgaan op 9 juni van 13u30 tot 14u15.

orhan

In zijn boek Onderwijs in een gekleurde samenleving (2020, EPO) schetst Orhan Ağırdağ op een wetenschappelijk onderbouwde manier de uitdagingen waarvoor onderwijs in de superdiverse samenleving voor staat.

In deze lezing focust hij op Hoofdstuk 4 van het boek: ‘Instituties voor verandering: beleid, school, en gezin’. We komen te weten welke visies er bestaan op diversiteit in het onderwijs, wat de voordelen van intercultureel onderwijs zijn, en hoe we dit kunnen vertalen in de praktijk.

Orhan Ağırdağ is professor (hoofddocent) in de pedagogische wetenschappen aan de KU Leuven, universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam, lid van de Jonge Academie in Vlaanderen en lid van de nationale Curriculumcommissie in Nederland. Voordien was hij een Fulbright Fellow aan de UCLA. Samen met zijn onderzoeksteam bestudeert hij maatschappelijke thema's in het onderwijs, met specifieke aandacht voor de lerarenopleiding, meertaligheid en digitalisering. Zijn werk is verspreid over meer dan honderd wetenschappelijke publicaties, die meer dan 2000 keer geciteerd zijn en tevens werden bekroond met verschillende prijzen. Hij coördineert momenteel het Pro-M project en ECDIS-project.

Deelname is gratis.


Schrijf je hier in

Volg een traject en krijg het Gouden label