Arne Carpentier

Arne

Arne is een West-Vlaamse Brusselaar. Hij studeerde Moraalwetenschappen en volgde na zijn studies stages in Egypte, Jordanië, en Palestina. Daarna ging hij aan de slag in het onderwijs als leerkracht Niet-Confessionele Zedenleer.

Als pedagogisch ondersteuner bij School zonder Racisme is zijn belangrijkste taak het ontwikkelen, begeleiden en opvolgen van workshops, uitstappen en vormingen. Daarnaast zet hij zich in voor tijdelijke projecten, begeleidt hij scholen in trajectmatig werken, denkt hij mee na over het ontwikkelen van het beleid, en kan je hem contacteren met persgerelateerde vragen.

In zijn vrije tijd kan je hem vaak vinden in de platenwinkel, op zoek naar pareltjes uit Turkije en de Arabische wereld uit de jaren ’60 en ’70.

“Muziek is een universeel menselijk gegeven. Tegelijk zijn er heel wat culturele verschillen. Als je een disconummer uit de jaren ’70 uit Turkije beluistert, klinkt dat tegelijk herkenbaar en bevreemdend, voorspelbaar en boeiend. Op eenzelfde manier maken de op zich kleine verschillen in een gedeelde menselijke conditie diversiteit zo interessant en waardevol.”

Functie
Pedagogisch ondersteuner
Email
arne@schoolzonderracisme.be

Volg een traject en krijg het Gouden label