Samenwerking Fort van Breendonk

Vanaf heden kan een bezoek aan het Fort van Breendonk meteen aansluitend gecombineerd worden met onze workshop Oogkleppen af! over vooroordelen.

De workshop sluit aan bij een bezoek aan Breendonk om de volgende redenen:

  • Coherent werken met een rode draad zijn de sleutelwoorden. Tijdens de gegidste tocht doorheen Breendonk, komen de jongeren in contact met de gruwel van de Tweede Wereldoorlog. Een gruwel die onder meer tot stand is kunnen komen door het blindelings volgen van hardnekkige vooroordelen.
  • We geloven dat de opeenvolging van een gegidste tocht met de workshop op dezelfde locatie herinneringseducatie versterkt.
  • Tijdens de workshop wordt verwezen naar hedendaagse vormen van vooroordelen, discriminatie en racisme (steeds politiek neutraal). Oogkleppen af! wil met dit verhaal de brug slaan tussen het heden en het verleden.

Klik hier voor meer info over de workshop Oogkleppen af!.

Voor vragen en/of reservatie m.b.t. de workshop Oogkleppen af! , neem je contact op met School Zonder Racisme (02/511 16 36 of info@schoolzonderracisme.be). Bij reservatie laat School Zonder Racisme je weten of de workshop kan plaatsvinden op jouw voorgestelde data. Tip: probeer, indien mogelijk, verschillende data voor te stellen; dit verhoogt de slaagkans.

Opgelet: het boeken van de workshop Oogkleppen af! in het Fort van Breendonk kan enkel in combinatie met een bezoek aan het Fort van Breendonk. Ook is het mogelijk om Oogkleppen af! te laten plaatsvinden op jouw school.
Het lokaal voor de workshop dient u bij het Fort van Breendonk bij te bestellen, ze vragen voor het gebruik van de zaal €20 per keer.

Praktisch

Duur van de workshop: 2 (les)uren

Methodiek: interactieve workshop met film- en fotomateriaal waarbij we zo nauw mogelijk aansluiten bij de leefwereld van de leerlingen/studenten én de confrontatie niet uit de weg gaan

Doelgroep: alle graden secundair onderwijs en hoger onderwijs (we werken steeds op maat van de doelgroep)

Aantal deelnemers: max. 25 deelnemers
Prijs workshop Oogkleppen af!: € 120 (indien de workshop plaatsvindt in het Fort van Breendonk zijn er geen vervoersonkosten, aan het fort dient wel een kleine vergoeding betaald te worden voor het gebruik van de zaal)