Taal

Tools

Taaalontwikkelend lesgeven, hoe doe je dat? Hier krijg je meer info over deze methodiek.

Tools

Een brief schrijven voor ouders is nooit eenvoudig. Heb je twijfels over jouw tekst? Of weet je niet hoe je eraan moet beginnen? Geen zorgen! Met deze checklist kan je op een eenvoudige manier nagaan of je op de goede weg bent!

Literatuur

Theorie van taalverwerving en taalonderwijs in het voortgezet onderwijs en de wijzen waarop daaraan in de praktijk doelgericht vorm en inhoud kan worden gegeven.

Literatuur

Wat is onze houding ten aanzien van de meertaligheid op school en in de klas? Hoe gaan we met die meertalige realiteit om?
(Piet van Avermaet)

Literatuur

Als we willen dat anderstalige leerlingen beter presteren op school, dan zullen we meer talen in onze klassen moeten toelaten.

Tips

Om van het oudercontact een succes te maken, bereid je het best goed voor. Deze hulpmiddelen helpen.

Tips

Deze aanbevelingen ondersteunen beleidsmakers om te bouwen aan een schoolvisie waar meertaligheid als troef wordt opgenomen.

Tips

Deze aanbevelingen ondersteunen leerkrachten en scholen in het realiseren van een meertalige klaspraktijk.

Tools

De wegwijzer ‘Is die taal van ver of van hier’ geeft ons handvaten en praktijkvoorbeelden om op een constructieve manier aan de slag te gaan met taaldiversiteit in de klas.

Tools

In ‘Het handboek Taalbeleid in secundair onderwijs’ wordt belangrijke informatie over taalbeleid op de secundaire school bij elkaar gebracht. Alle vragen worden beantwoord en geïllustreerd met talrijke voorbeelden uit de school- en klaspraktijk. De voorbeelden komen uit de verschillende graden van het secundair onderwijs.

Volg een traject en krijg het Gouden label