stereotypen

Dagprogramma

Met dit dagprogramma combineren we een bezoek aan Brussel met het beste van onze activiteiten ‘Look Alike’ en ‘Oogkleppen Af!’. Vlaamse leerlingen komen in contact met Brusselse OKAN-leerlingen, en spelen samen een interactief stadsspel. In de namiddag gaan we met de Vlaamse leerlingen dieper in op vooroordelen rond Brussel en nieuwkomers.

Workshop in de klas

“Vrouwen die voetballen zijn lesbiennes”, het is ‘weer eens’ een moslim die geweld heeft gepleegd... We zitten allen verstrikt in een web van vooroordelen en stereotypen, kunnen we er nog aan ontsnappen?

Workshop in de klas

In deze dynamische workshop leren jongeren bewust en kritisch omgaan met de media. Want mediawijs zijn, wat betekent dat eigenlijk? In een tijd waarin iedereen voor journalist kan spelen door allerlei berichten de wijde wereld in te sturen, is het van belang kritisch om te gaan met wat je tegenkomt.

Dagprogramma

Jongeren bezoeken de Democratiefabriek in gezelschap van een begeleider. Na het bezoek gaan ze dieper in op concepten als vooroordelen, discriminatie, racisme en vrijheid van meningsuiting.

Volg een traject en krijg het Gouden label